Huisregels:

Om het verblijf hier voor iedereen zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we met elkaar regels afgesproken. De huisregels worden door elke nieuwe bewoner ondertekend.

Rust
Na 10 uur in de avond wordt u beleefd verzocht zoveel mogelijk stilte te betrachten.

Roken
In bed en in de gangen mag niet worden gerookt in verband met brandgevaar.

Alcohol
Het nuttigen van alcohol is toegestaan op uw eigen kamer. Het is niet toegestaan om met andere huisgenoten samen alcohol te nuttigen op een kamer. Ervaring leert dat dit bijna altijd leidt tot overlast.

Softdrugs
Het gebruik van softdrugs (bijvoorbeeld hasj en cannabis) is toegestaan in uw eigen slaapkamer.

Harddrugs (bijvoorbeeld cocaïne, heroïne, speed, amfetamine en GHB)
Harddrugs zijn ten strengste verboden. In overleg met VNN (verslavingszorg noord Nederland) en GGZ kunnen uitzonderingen gemaakt worden. Deze staan dan vermeld in uw zorgplan nulmeting.

Lenen/handelen
Om moeilijkheden te voorkomen raden wij u af om te lenen van of te lenen aan andere bewoners. Ook het handelen onderling is niet wenselijk.

Eten
Uw warme maaltijd word dagelijks verzorgd om 12.00 uur, op zon en feestdagen word er een driedelig bord soep met vlees en een dessert geserveerd. U dient uw bord voor half 10 in de avond terug te brengen naar de keuken. Wanneer het luik dicht is, kunt u het een klein stukje omhoog doen en uw bord er door schuiven. Het eten wat u niet op kan mag in het bord blijven. Zo houdt u uw prullenbak vrij van etenswaren en komt er geen ongedierte op af.
Uw mag een kookplaatje of magnetron van 800 watt gebruiken om iets voor uzelf op te warmen. Koffiezetapparaat en koelkastje (vanaf 2 sterren) mogen gebruikt mits ze veilig zijn. Een frituurpan en oven en ook het frituren van snacks en of andere etenswaren in een pan met olie/frituurvet is niet toegestaan.

Gelieve géén wasmiddel in poedervorm gebruiken om verstoppingen te voorkomen.

Fotograferen en video
Het is niet toegestaan om medebewoners ongevraagd te filmen.
Het is niet toegestaan om beeldmateriaal van medebewoners te verspreiden.

Klik hier om de huisregels te downloaden in (PDF).

© Copyright Woon-zorgcomplex Welgelegen  |  Ontwerp WebSpinner en ictíneo